SKK Student slavio protiv KK Rogatica

Prva muška liga RS

SKK Student slavio protiv KK Rogatica

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta slavili su večeras u okviru šestog kola Prve muške lige Republike Srpske protiv Rogatice rezultatom 92:86, po četvrtinama je bilo 30:28, 25:22, 21:18 i 16:18.

Prvu četvrtinu domaćin je otvorio dobro. Napravili su seriju od 4:0. Nakon pet minuta igre u prvoj dionici, rezultat je glasio 15:8. U trenutku kada su Banjalučani vodili 21:15 gosti iz Rogatice prave seriju od 0:5, te stižu na minus jedan. Dva minuta prije kraja ove dionice, gosti prvi put dolaze u vodstvo (21:22). Ipak, banjalučki sastav se vraća u meč, pa tako period završava rezultatom 30:28.

Rogatičani drugi period otvaraju tricom te tako dolaze u prednos od 30:31. Nakon toga usljedila je serija domaćina od 6:0. Na odmor se odlazi pri rezultatu 55:50.

Treća dionica dobro je počela za Student koji postiže dva poena. Gosti uspjevaju da u narednom napadu vrate istom mjerom, ali onda izabranici Aleksandra Ćikića prave seriju od 13:2.

Posljednja četvrtina, donijela je mnogo uzbuđenja. Nakon nekoliko minuta, rezultat je glasio 78:78. Tri minute prije kraja susreta, gosti su imali prednos (83:84). Ali, domaćin je prebacio u veću brzinu, krenuo furiozno u završnici te na kraju zasluženo slavio.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Tomić sa 20 postignutih poena, dok je to kod gostiju bio Kovač sa 31.

Student: Tomić, Davidović, Nikolić, Knežević, Lukić, Cumbo, Bojović, Vukotić, Rajković, Milaš, Putnik i Đukarić.

Rogatica: Gordić, Furtula, Kovač, Slijepčević, Tešević, Vukadin, Despotović, Samardžić i Rističević.

Ostali rezultati:

Teslić - Slavija 71:88

Prijedor - Bratunac 67:56

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi