Stotka Cedevite u Skoplju, Musa ubacio šest poena

ABA liga

Stotka Cedevite u Skoplju, Musa ubacio šest poena

Edmir Škorić

Cedevita je u Skoplju pobijedila domaći MZT sa 100:79 u meču 16. kola ABA lige.

Cedevita je na ovom gostovanju upisala 11. pobjedu i to poprilično uvjerljivo, a gosti iz Zagreba uspjeli su da dođu do stotke.

Prvu četvrtinu gosti su vodili 22:21, ali su u drugoj (31:15) potopili Makedonce i tako praktično na poluvremenu osigurali pobjedu. Nastavak utakmice nije donio neke veće promjene, štaviše, Cedevita je samo povećavala svoju prednost.

Na kraju, Zagrepčani su očitali lekciju iz košarke MZT-u, a d pobjede je hrvatski ekipu predvodio James sa 21 poenom i četiri asistencije. Boatright je ubacio 18 poena, dok su Bilan i Shurna ubacili po 10 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa igrao je 13 minuta i ubacio je šest poena uz 1/2 šut iz igre i 4/4 s linije slobodnih bacanja. Imao je i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Scott se istakao u redovima MZT- sa 23 poena, dok je Thames ubacio 18 i njih dvojica jedini su bili dvocifreni kada je u pitanju domaća ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi