U taboru OKK Čelik optimistični pred duel protiv Leotara

Zeničani žele pobjedu na startu prvenstva

U taboru OKK Čelik optimistični pred duel protiv Leotara

Dino Kurbegović

Košarkaši zeničkog Čelika nakon tri sezone izbivanja iz lige najboljih košarkaških klubova u našoj zemlji ponovo su u najjačem rangu ovog takmičenja nakon sjajnih igara u prošloj sezoni.

Zeničani ove sezone slave 60 godina postojanja kluba i ne žele više dovesti se u situaciju da razmišljaju o borbi za opstanak. S tim u vezi klub je pojačan na svim frontovima, od rukovodstva kluba, stručnog štaba i igračkog kadra.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili potpredsjednik kluba Senaid Begić, trener Nedžad Hodžić, kapiten Ivan Opačak i direktor Armin Mujkić.

"Drago mi je što smo ponovo na mjestu na kojem trebamo biti, Zenica mora imati stabilan košarkaški klub, a naš projekat, odnosno zbog samog grada i ljudi koji vole Čelik mi moramo imati jak klub. Zahvalio bi se i bivšim ljudima koji su bili u rukovodstvu kluba, ali i sadašnjoj garnituri koja je dosta pojačana ovog ljeta, kako bi pružili neophodne uvjete za rad i egzistiranje kluba. Naše ambicije u ovoj sezoni su otprilike sredina tabele, sve što bude iznad biće veliki uspjeh. Pozivam publiku da nas ove sezone bodri i da stvorimo jak kolektiv, koji će u budućnosti napredovati još više", kazao je potpredsjednik kluba Senaid Begić.

Trener Nedžad Hodžić zadovoljan je odrađenim pripremama i sa nestrpljenjem dočekuje sutrašnju utakmicu.

"Dobro smo odradili pripreme, sa dovođenjem Eldina Čamdžića zaključili smo igrački kadar pred narednu sezonu. Sutra dočekujemo izuzetno jaku i ambicioznu ekipu Leotara, koja ove sezone ima za cilj biti u samom vrhu tabele. Mi ne smijemo gubiti utakmice kod kuće i naravno da sutra očekujemo pobjedu. Naš tim je izmijenjen, kao i kod Leotara, tako da očekujem jednu dobru utakmicu i naš trijumf uz podršku s tribina", kazao je Hodžić.

Kapiten i sigurno jedan od najboljih igrača koje je iznjedrio grad Zenica u posljednjih 20 godina sjajni Ivan Opačak sretan je zbog novog povratka u klub i nada se dobroj sezoni.

"Odlučio sam da će ovo biti zadnji put da se vraćam u klub, ovdje ću završiti igračku karijeru, pa ćemo vidjeti poslije šta će se desiti, da li ću ostati u klubu na nekoj drugoj funkciji sada je rano govoriti. Radujem se što kreće sezona, ne znamo ni sami koji nam je krajnji domet. Dosta je novih igrača, odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, te se nadam dobroj sezoni. Pokušat ćemo u svakoj utakmici odigrati iznad svog maksimuma, naš cilj je ostati u Premijer ligi i sve iznad toga je odlično za naš klub", kazao je Opačak.

Direktor kluba Armin Mujkić govorio je o godišnjim kartama i organizaciji za sutrašnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ulaznice na domaće utakmice u narednoj sezoni iznosit će 2 KM, godišnja karta za utakmice u prvenstvu i kupu iznosit će 30 KM a, mogu se nabaviti u prostorijama kluba. Za utakmicu protiv Leotara štampali smo 800 ulaznica, ali mi očekujemo i veću posjetu. Nadamo se velikoj podršci navijača u ovoj sezoni, te dobrim rezultatima što svakako grad Zenica kao rasadnik brojnih košarkaških talenata sigurno i zaslužuje", kazao je Mujkić.

Utakmica između OKK Čelik i Leotara iz Trebinja igra se u subotu sa početkom u 19. sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.