Vojvoda ubacio 36 poena za Szolnoki, Mega iznenadila Krku

ABA liga, 9. kolo

Vojvoda ubacio 36 poena za Szolnoki, Mega iznenadila Krku

Edmir Škorić

Košarkaši Mega Vizure iznenadili su u Novom Mestu Krku u susretu devetog kola ABA lige.

Mega je sa 80:72 slavila u Novom Mestu i stigla do pete pobjede, te sada ima isti omjer kao i današnji protivnik (5-4).

Gosti su bili bolji u prvoj, trećoj i četvrtoj dionici. Najveću razliku napravili su u zadnjih 10 minuta (20:13), te su zaslužili pobjedu iako je Krka bila domaćin.

Sjajni Jokić je sa 22 poena predvodio goste, dok su dvocifren broj poena ubacili još Miljenović (16), Kešelj (12) i Čantekin (11). Najefikasniji igrač Krke bio je Mulalić sa 19 poena, Armstead je ubacio 16, a Booker 13 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Szolnoki Okaj je sa 82:81, u jednoj neizvjesnoj utakmici, savladao Zadar. Nevjerovatni Vojvoda je ubacio 36 poena u timu Mađara i on je najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi.

Florence je sa 21 poenom bio najbolji u Zadru, dok je Šango ubacio 15, a Sobin 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.