Alves broji posljednje dane u Torinu
Foto: EPA

Brazilac seli u Tottenham

Alves broji posljednje dane u Torinu

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih fudbalera Juventusa ove sezone Dani Alves vjerovatno broji svoje posljednje dane u dresu Stare dame iz Torina.

Engleski mediji objavili su informaciju kako će iskusni Alves od naredne sezone igrati u Premiershipu i to u dresu ekipe Tottenhama.

Izvori bliski londonskom timu tvrde kako su pregovori već obavljeni i da Brazilac ima veliku želju da dođe u Englesku.

"Tottenham je obavio pregovore sa Alvesom. Iako on ima još godinu dana ugovora s Juventusom, želi da se okuša u Premier ligi. Tottenham mu je ponudio dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje za još jednu sezonu", navode engleski mediji.

Dodatni pregovori između dvije strane mogli bi se dogoditi nakon finala Lige prvaka u Cardiffu gdje će brazilski desni bek s Juventusom igrati protiv Reala, a njegov dolazak u London vjerovatno znači da je Kyle Walker spreman za odlazak iz redova Pijetlova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Tottenhama, interes za Alvesa pokazuju Chelsea i Manchester United, ali Spursi su napravili prvi konkretan korak oko transfera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi