Argentinac protivnike na terenu ubadao iglom
Foto: Screenshot

Kako bi pomogao svojoj ekipi da dođe do pobjede

Argentinac protivnike na terenu ubadao iglom

Neki fudbaleri su spremni na sve kako bi pomogli svojoj ekipi da dođe do pobjede, a takav je slučaj i sa Argentincem Federicom Allendeom koji se odlučio na nevjerovatan potez.

Naime, defanzivac Sport Pacifica je iglom ubadao protviničke napadače kako bi na taj način poremetio njihovu koncentraciju i osujetio ih u pokušajima da postignu gol.

Ova taktika je očigledno urodila plodom jer je četveroligaš Sport Pacifico uspio savladati Estudiantes rezultatom 3:2 i proći u osminu finala Kupa Argentine.

"Morao sam se poslužiti starim trikom. Iglama...Znali smo da moramo igrati prljavo protiv njih, pa sam ubadao napadače Estudiantesa iglom", izjavio je Allende, te nastavio:

"Znali smo da vrhunski igrači ne vole kontakt igru, ne vole kada igramo prljavo. Zato je to bila naša šansa. Fudbal je za pametne."

"Kažem vam 'ubio sam' Juana Ferneyja Otera. Vjerovatno me sada mrzi, ali fudbal je takav", dadao je lukavi Allende.

"Allende me ubo četiri puta, zato sam se odmicao od njega. Imao je neku iglu", prokomentarisao je napadač Estudiantesa Otero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi