Bale spreman za finiš sezone

Velšanin konkuriše za ekipu protiv Malage

Bale spreman za finiš sezone

D. Rakanović

Fudbaler Real Madrida Gareth Bale oporavio se od povrede i biće spreman za odlučujuću utakmicu španskog prvenstvo protiv Malage, saopštio je madridski klub. 

Velšanin je propustio posljednjih sedam utakmica nakon što je pokidao mišić lista na El Clasicu protiv Barce 23. aprila. 

Real će u nedjelju od 20 sati igrati na gostovanju protiv Malage u posljednjem kolu La Lige i potreban mu je bod za osvajanje šampionske titule. 

Bale se vratio treninzima prošle sedmice, ali nije bio dovoljno spreman za utakmicu protiv Celte koju je Real dobio sa 4:1. Real je tom pobjedom stekao tri boda prednosti nad Barcelonom, a Katalonci u posljednjem kolu na Nou Campu igraju protiv Eibara. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale će isto tako konkurisati za tim u finalu Lige prvaka protiv Juventusa koje će biti odigrano 3. juna u Cardiffu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi