Barca u posljednjim sekundama do pobjede na Mestalli

Katalonci slavili protiv Valencije

Barca u posljednjim sekundama do pobjede na Mestalli

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone slavili su danas protiv Valencije (3:2) u okviru devetog kola španske La Lige.

Barcelona je bolje otvorila meč na Mestalli, a to im se isplatilo u 22. minuti utakmice. Naime, Rakitić je asistirao, a mrežu Valencije zatresao je Lionel Messi. Ovo je Argentincu bio 18. gol u 21. meču protiv Šišmiša.

Do kraja prvog poluvremena katalonska ekipa imala je još nekoliko dobrih prilika preko Messija, Suareza i Neymara, ali se rezultat nije mijenjao. Na startu drugog dijela Prandelli je odlučio na teren uvesti Munira koji igra na posudbi u Valenciji upravo iz Barcelone.

Samo sedam minuta bilo je potrebno Muniru da pogodi mrežu svoje ekipe i izjednači na 1:1. Četiri minute kasnije Valencia je stigla do potpunog preokreta, a ovaj put strijelac je bio Rodrigo.

Ipak, nekoliko minuta kasnije Barcelona je uspjela da izjednači. Pique je nakon kornera odlično šutirao, ali je njegov udarac zaustavio Alves. Ipak, na odbijenu loptu je natrčao Luis Suarez koji je izjednačio na 2:2.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko sjajnih prilika da slave na ovoj utakmici, ali se rezultat nije mijenjao do posljednjih sekundi meča. Nakon sjajne akcije Barce jedan odbrambeni igrač Valencije napravio je penal nad Suarezom, a veliku pobjedu Barci donio je Messi. Barcelona je prva na tabeli La Lige sa 19 bodova, dok je Valencia na 15. mjestu sa devet bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 9. kolo:

Valencia - Barcelona 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi