Barcelona demantuje glasine: Messi je presretan u našem timu

Katalonski klub smiruje situaciju

Barcelona demantuje glasine: Messi je presretan u našem timu

Iako se u posljednje vrijeme mnogo spominje da bi Lionel Messi zbog nezadovoljstva mogao napustiti Barcelonu, predsjednik katalonskog velikana Bartomeu i trener Luis Enrique pokušavaju smiriti situaciju.

"Prezadovoljan je u našem klubu, rekao mi je to njegov otac, iako je izložen užasnom izvansportskom pritisku, kao zbog porezne uprave. Pa više se priča o tome da povraća, nego o njegovim rekordima. Žele ga pobijediti izvan terena, na terenu je broj jedan. Nisu nas tražili obnovu ugovora, sretan je s ovim. U klubu ćemo mu uvijek pomoći; već je to davno rekao Guardiola. Leo mora biti sretan u Barci", kazao je predsjednik kluba, a izjavu je potom dao i trener Luis Enrique.

"Uvijek sam od Lea slušao da je presretan u Barceloni. To su izjave koje me zanimaju. Nema ‘slučaja Leo".

Messi je navodno nezadovoljan zbog toga što su Neymaru potajno osigurali veća primanja, a njemu ne, ali i zato što klub nije spriječio medijski show oko problema s izbjegavanjem poreza, zbog kojeg javnost Messija tretira kao kriminalca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.