Italijanski novinar se raspisao o propasti Juventusa i Milana, za primjer je uzeo Miralema Pjanića

U najavi derbija

Italijanski novinar se raspisao o propasti Juventusa i Milana, za primjer je uzeo Miralema Pjanića

Edmir Škorić

Juventusu će fokus biti na finalu Kupa Italije gdje će igrati s Atalantom, a Milan je u potpunosti rasterećen do kraja sezone, no derbije niko ne želi da izgubi.

Italijanski novinar se raspisao o propasti Juventusa i Milana, za primjer je naveo Miralema Pjanića

U subotu će od 18 sati fudbaleri Juventusa i Milana odmjeriti snage u italijanskom derbiju, no ovaj duel u Seriji A nema previše rezultatskog značaja.

Inter je već obezbijedio titulu i to pred očima navijača ljutog rivala Milana u ponedjeljak navečer, pa ni Rossoneri ni Stara dama više nemaju šansu da budu prvaci, a s obzirom da su osigurali nastupe u Ligi prvaka, duel u Torinu bit će za prestiž.

U italijanskim medijima su najavili duel starih rivala riječima da su "treneri Max Allegri i Stefano Pioli prepušteni sami sebi", odnosno da su i jedan i drugi ionako bivši na kraju sezone i da nemaju adekvatnu podršku trenutnih čelnika kluba, igrača i navijača.

Oglasi

Allegri i Pioli suočavaju se s neizvjesnom budućnošću unatoč ugovorima koji istječu u junu 2025., a više izvora u Italiji tvrdi da će oba trenera napustiti svoje klubove na kraju sezone.

Sandro Sabatini, novinar Tuttosporta, u svojoj najavi derbija nije mogao da ne primijeti jednu stvar - trenutno i jedan i drugi trener raspolažu sa ne tako kvalitetnim igračima kao što je to ranije bio slučaj, a prvobitno se to odnosilo na Juventus.

"Igarči koje imaju na raspolaganju nisu vrhunski. Juventus je imao Vidala, Pirlu i Pogbu u veznom redu, potom Pjanića, Khediru i Matuidija. No, sve je to puno bolje nego trenutno McKennie - Locatelli - Rabiot", napisao je Sabatini, dodavši:

"Milan koristi Adlija, Bennacera i Loftus-Cheeka, a prije je imao Kessiea, Tonalija i Calhanoglua. Ne možemo reći da su sada jači nego ranije".

Sabatini je inzistirao na tome da Juventus i Milan nemaju istu snagu na terenu i izvan njega kao u prošlosti i dao je predviđanje u kojem se većina navijača ne bi svidjela.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Milan mora prodati Thea ili Maignana kako bi financirao nove ljetne potpise. Ista stvar za Juventus. Chiesa će produžiti ili otići, a Vlahović će rasporediti platu ili otići. Možda će Rabiot potpisati novi ugovor, koji će više ličiti na dugoročni najam. Inter i Zhang možda čak imaju dugova, ali već su potpisali ugovor s Taremijem i Zielinskim kako bi pojačali momčad i završit će sezonu s 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog".

Činilo se da je Juventus kandidat za naslov u prvom dijelu sezone, ali je dobio samo dvije utakmice od februara i sada je pet bodova ispod drugoplasirango Milana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi