"Bio sam mlad i lud, ali sam se u pravom trenutku dozvao"
Foto: EPA

Deulofeu želi da uspije u Barci

"Bio sam mlad i lud, ali sam se u pravom trenutku dozvao"

Endin Čaušević

Španski fudbaler Gerard Deulofeu vratio se ljetos u redove Barcelone nakon nekoliko sezona u Evertonu.

Barca je prije tri godine odlučila da proda Deulofeua Evertonu, ali je zadržala mogućnost da ponovo otkupi njegov ugovor. Ovaj ofanzivni fudbaler je drugi dio prošle sezone proveo u Milanu gdje je oduševio javnost svojim igrama, te "natjerao" čelnike Barce da ga ponovo vrate na Nou Camp.

Katalonski klub je otkupio njegov ugovor od Evertona, a Deulofeu je dobio veoma pristojnu minutažu u dosadašnjem dijelu sezone. Jasno je da Valverde ozbiljno računa na ovog igrača što je bio i cilj Deulofeua kada se odlučio vratiti u Barcelonu.

"Kada sam bio mlađi dosta ludo sam se ponašao i nisam baš previše mario za stvari koje se dešavaju oko mene. Bio sam nekako individualni igrač, ali se to promijenilo i sada više igram za tim. Kada često mijenjate timove i trenere nekako se osjećate da ste ostarili. To me je najviše promijenilo jer sam počeo razmišljati šta da radim u svojoj karijeri. Postavio sam neke ciljeve i oni se lagano ostvaruju", rekao je Deulofeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi