Caniggia: Maradona, pa tek onda Messi

Argentinac o Argentincima

Caniggia: Maradona, pa tek onda Messi

Edmir Škorić

Legendarni argentinski napadač Claudio Caniggia (52) smatra da je Diego Maradona bio bolji od Lionela Messija.

Caniggia vjeruje da je Maradonin uspjeh s Napolijem značajniji od onoga što Messi danas radi s Barcelonom, te da je Mali zeleni svojevremeno bio bolji od svog mladog sunarodnjaka, koji je posljednjih godina redovito proglasivan najboljim igračem svijeta.

"Messi je sada broj jedan, ali niko ne bi mogao učiniti ono što je Maradona učinio s Napolijem. Imali su dobru momčad, no nisu bili prvaci, a ipak uzeo je sve na svoja leđa i stvorio od njih pobjednike", kazao je Caniggia, koji smatra da je Maradona varao kada je poslan kući sa Svjetskog prvenstva 1994. godine zbog pada na doping testu.

"Mislim da je na tom SP-u Diego varao. No, Maradona je bio i bit će najodlučniji i najveći igrač koji je ikada igrao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.