Cavani odao počast stradalim fudbalerima i dobio žuti karton

Pravila su jasna

Cavani odao počast stradalim fudbalerima i dobio žuti karton

Utakmica između PSG-a i Angersa (2:0) će ostati upamćena po 100. golu Edinsona Cavanija za Parižane.

Cavani je nastavio briljirati u Ligue 1 i do 100. gola za PSG je stigao u 66. minuti kada je realizirao jedanaesterac, a način na koji je proslavio novi pogodak je oduševio prisutne gledatelje na Parku prinčeva. 

Urugvajski napadač je proslavio gol tako što je skinuo dres ispod kojeg je na majici pisalo 'ACE Feurza', što je bila posveta brazilskom klubu kojem je prije nekoliko dana u avionskoj nesreći poginula gotovo cijela momčad. 

Ipak, za svoj potez Cavani je, očekivano, dobio žuti karton jer je skinuo dres.

"Bilo je emotivno, ali razumijem suca. Nemamo pravo slati poruke, skidati dres. Na kraju je najvažnija poruka, žuti karton nije problem", izjavio je Cavani nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti