Celticov Dembele na meti najjačih klubova u Evropi
Foto: EPA

Pruža fantastične partije

Celticov Dembele na meti najjačih klubova u Evropi

Celtic je u ljetnom prelaznom roku napravio vjerovatno jedan od najboljih poteza u svojoj historiji dovođenjem talentovanog Mousse Dembelea.

Mladi 20-godišnji Francuz je na Celtic Park stigao iz Fulhama i to kao slobodan igrač, a nema nikakve sumnje da će ga škotski velikan kad-tad prodati za veliki novac.

Dembele je do sada odigrao 16 utakmica za Celtic i postigao je čak 12 golova što je fantastičan učinak za jednog 20-godišnjaka koji je tek stigao u klub. Takva izdanja nisu prošla neprimijećeno, pa su Celticove utakmice počeli pratiti skauti najvećih evropskih klubova.

Kako navodi The Sun, utakmicu protiv Manchester Cityja, na kojoj je Dembele bio dvostruki strijelac u remiju 3:3, pratili su skauti Real Madrida, Bayern Munchena i Arsenala, koji iz Škotske odlaze sa lijepim utiscima.

Moussa Dembele je prethodno u karijeri nastupao za mladi tim PSG-a i Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti