Dempsey odveo Ameriku u finale Gold Kupa
Foto: EPA

Pobjeda SAD-a nad Kostarikom

Dempsey odveo Ameriku u finale Gold Kupa

SAD i Kostarika su odmjerili snage u prvom polufinalnom susretu Gold Kupa, a Amerikanci su stigli do pobjede rezultatom 2:0.

Amerikanci su odlično otvorili susret i već nakon 11 sekundi igre su mogli stići do vodstva, ali Jordan Morris pogađa stativu. Reprezentacija SAD-a potom još nekoliko puta prijeti, ali rezultat ostaje nepromijenjen.

Kostarika prvu pravu priliku ima preko Urene u 36. minuti, ali iskusni Howard odlično interveniše.

U 66. minuti umjesto Arriole u igru ulazi iskusni Clint Dempsey, a da je ova izmjena bila "pun pogodak" pokazat će se samo šest minuta kasnije. Dempsey u 72. minuti šalje odličan pas u prostor koji prihvata Jozy Altidore i postiže pogodak. To međutim nije bilo sve od Dempseya na ovoj utakmici, jer je on u 82. minuti riješio sve dileme oko pobjednika odličnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, gol iz 82. minute bio je 57. u reprezentativnom dresu za Dempseyja, pa se on izjednačio s legendarnim Landonom Donovanom na prvom mjestu liste najboljih strijelaca SAD-a svih vremena.

Amerikanci će u finalu snage odmjeriti s boljim iz drugog polufinalnog duela između Jamajke i Meksika. Ovaj susret je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi