Dinamo napravio još jedan milionski transfer

Šimunović prelazi u Celtic

Dinamo napravio još jedan milionski transfer

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo napravio je još jedan milionski transfer.

Mladi 21-godišnji defanzivac Jozo Šimunović karijeru će nastaviti u škotskom velikanu Celticu, a Dinamo je navodno za ovaj transfer inkasirao osam miliona eura.

Prije nekoliko dana hrvatski prvak je odbio ponudu Celtica od pet i po miliona eura, ali je danas stigla nova ponuda koju je Dinamo i prihvatio, te će Šimunović postati novi član škotskog prvaka.

Preostalo je da mladi fudbaler dogovori uslove sa timom iz Glasgowa, a Modri će i u budućnosti profitirati od 21-godišnjeg fudbalera, jer imaju i 20 procenata od svakog narednog transfera.

Šimunović je kompletnu karijeru proveo u Dinamu, a odigrao je ukupno 53 utakmice za prvi tim Modrih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.