Električari se okliznuli protiv Groningena

Odigrane četiri utakmice 13. kola Eredivisea

Električari se okliznuli protiv Groningena

Četiri utakmice 13. kola holandske Eredivisie odigrane su danas. PSV Eindhoven se okliznuo na gostovanju kod Groningena. 

Električari iz Eindhovena poveli su u 57. minuti susreta. Willems je uposlio De Jonga, koji matira golmana domaćih. Groningen je do jednog boda došao u 83. minuti susreta. Mahi je uposlio De Leeuwa koji trese mrežu Električara. 

Heracles je na svom terenu ugostio Den Haag. Gosti su prvi došli do vodstva, a mrežu Heraclesa zatresao je Gehrt u devetoj minuti susreta. Domaćin je preokrenuo rezultat do odlaska na odmor. Tannane je pogodio u 32. minuti susreta za izjednačenje. Do prednosti je Heracles došao u 43. minuti susreta preko Brunsa. Konačnih 3:1 postavio je Tannane u 45. minuti susreta. 

Zwolle je na svom terenu dočekao Twente. Domaćin je poveo u 28. minuti susreta, a strijelac je bio Thomas. Gosti su do odlaska na odmor preko Castaignosa uspjeli izjednačiti, a sva tri boda gostima isti igrač donio je u 80. minuti susreta. 

Utrecht je na svom terenu poražen od Cambuura rezultatom 3:1. Domaćin je poveo u 24. minuti susreta, a strijelac je bio Boymans. Isti igrač promašio je jedanaesterac u 36. minuti susreta. Gosti su izjednačili u 38. minuti preko Barta. Ogbeche je u 82. minuti donio prednost Cambuuru, a trijumf je potvrdio Meleg u 89. minuti. 

Holandija, Eredivisie, 13. kolo: 

Groningen - PSV 1:1 (De Leeuw 83/De Jong 57)

Heracles - Den Haag 3:1 (Tannane 32, 45, Bruns 43/Gehrt 9)

Zwolle - Twente 1:2 (Thomas 28/Castaignos 39, 80)

Utrecht - Cambuur 1:3 (Boymans 24/Barto 38, Ogbeche 82, Meleg 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.