Hat-trick Cavanija i dva gola Zlatana za debakl Guingampa

Šampionsko izdanje PSG-a

Hat-trick Cavanija i dva gola Zlatana za debakl Guingampa

Fudbaleri PSG-a su u 36. kolu Ligue 1 šampionskom partijom stigli do ubjedljive pobjede nad Guingampom rezultatom 6:0, kojom su načinili krupan korak prema odbrani titule.

Prvi gol je viđen već u 2. minuti, kada je Cavani načeo gostujućeg čuvare mreže. Na 2:0 je u 18. minuti povisio Zlatan Ibrahimović, koji se majstorski snašao i u svom stilu zakucao loptu u mrežu.

Treći gol PSG postiže u 52. minuti preko Cavanija, da bi samo četiri minute kasnije Maxwell najavio pravu blamažu Guingampa. Za 5:0 je dvadeset minuta prije kraja pogodio Cavani, koji je tako kompletirao svoj hat-trick, da bi konačan rezultat utakmice postavio Ibrahimović golom sa 11 metara u posljednjim momentima meča.

PSG se dva kola prije kraja francuskog prvenstva nalazi na prvom mjestu sa šest bodova više, ali i utakmicom manje u odnosu na drugoplasirani Lyon.

Ligue 1, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Guingamp 6:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.