Ko je privukao Schweinsteigera u Chicago?
FOTO: EPA

Veljko odigrao ključnu ulogu

Ko je privukao Schweinsteigera u Chicago?

Bastian Schweinsteiger na euforičan način je dočekan u Chicagu. 

Njemački fudbaler će u narednom periodu nastupati za Chicago Fire s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, a da u SAD-u vlada velika euforija zbog njegovog dolaska moglo se vidjeti i po dočeku na aerodromu. 

Dojučerašnji član Manchester Uniteda je na aerodromu u Chicagu dočekan ovacijama nekoliko stotina simpatizera, a kada je u pitanju sam njegov transfer u MLS, veliku ulogu je odigrao srbijanski trener Veljko Paunović koji vodi klub za koji će Schweini nastupati. 

"Paunović je sličan Guardioli, po stilu igre i viziji fudbala. Oduševljen sam. To je bilo presudno da prihvatim ponudu i dođem u Chicago. Želim da igram još na visokom nivou i siguran sam da ću to pokazati", kazao je Schweinsteiger.

Schweinsteiger će za jednu godinu u Chicago Fireu zaraditi 4,5 miliona dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi