Oproštaj Galate, tim iz Luksemburga u trećem pretkolu
Foto: EPA

Evropska liga, 2. pretkolo

Oproštaj Galate, tim iz Luksemburga u trećem pretkolu

Midhat Šljivak

Slavni Galatasaray nećemo gledati u trećem pretkolu Evropske lige. Večeras je istanbulski velikan remizirao sa švedski Osternudsom 1:1, a zbog poraza u prvom meču od 2:0, moraju se oprostiti od daljeg nastupa u ovom takmičenju.

Da će Galata završiti put u Evropskoj ligi bilo je jasno u 60. minuti. Gosti su s penala preko Nourija poveli s 1:0, da bi devet minuta kasnije Calik izjednačio rezultat na 1:1.

Čudo se do kraja nije desilo i istanbulski tim se oprostio od takmičenja u Evropskoj ligi.

Zato će tamo igrati Fola iz Luksemburga. Ovaj tim je večeras s 4:1 pobijedio Inter Baku i zasluženo slave veliki rezultat.

U timu iz Luksemburga igrao nekadašnji igrač Olimpika i Sarajeva Veldin Muhamermović.

Proašo je dalje i hrvatski Osijek. Branio je ovaj tim 2:0 iz prvog meča protiv Luzerna, koji je golovima Jurića poravnao rezultat, ali je prolaz Osijeku donio Ejupi u 72. minuti meča.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Galtasaray - Ostersunds 1:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fola - Inter Baku 4:1

Luzern - Osijek 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi