Paulinho: Od Ronalda sam najviše naučio

Igrali zajedno u Corinthiansu

Paulinho: Od Ronalda sam najviše naučio

Piše: E. Čaušević
Brazilski reprezentativac Paulinho ljetos je na iznenađenje mnogih stigao u Barcelonu iako je prethodne dvije sezone proveo u Kini.

Čelnici katalonskog kluba smatrali su da će Paulinho biti pravo pojačanje za vezni red, te je Brazilac uspio u prvim mečevima da pokaže svoj kvalitet. Iako su navijači Barce bili skeptični povodom njegovog dolaska, Paulinho je uspio da ih koliko-toliko demantuje.

Paulinho je karijeru počeo u dresu Corinthiansa u kojem se predstavio fudbalskom svijetu prije nego što je ostvario transfer u Tottenham. Brazilski fudbaler je prizao da je imao od koga učiti na početku karijere jer je u brazilskom klubu igrao zajedno s legendarnim Ronaldom.

"Najviše mi je pomogao stariji brat u prvim fudbalskim koracima. Nakon toga imao sam čast da igrao u Corinthiansu s Ronaldo koji me naučio vjerovatno najviše u karijeri. Mnogi su mislili da će mi biti teško u Barci jer dolazim iz Kine, ali zaista uživam u svakom trenutku u ovom klubu. Dočekali su me na najbolji način i presretni smo ovdje ja i moja porodica", rekao je Paulinho.


Primera