Rekorder Lige prvaka odlučio za koju će zemlju igrati?
Foto: EPA

BiH, Belgija ili Srbija?

Rekorder Lige prvaka odlučio za koju će zemlju igrati?

Rekord Lige prvaka star više od 18 godina nedavno je otišao u zaborav zahvaljujući mladom čuvaru mreže Benfice Miletu Svilaru.

Svilar (18) je na golu Benfice dobio priliku u susretu sa Manchester Unitedom, čime je postao najmlađi golman u historiji Lige prvaka oborivši rekord Ikera Casillasa, koji je u elitnijem klupskom takmičenju debitovao još 1999. godine. 

U ovom trenutku Svilar je najveći svjetski golmanski talenat u svom uzrastu, stoga i ne čudi što se u sportskoj javnosti podigla velika pompa oko toga za koju će zemlju braniti u budućnosti. Svilar je prošao sve uzraste belgijske reprezentacije i trenutno je golman U-19 vrste, međutim u borbu su uključila i Srbija čiji čelnici ga pokušavaju nagovoriti da promijeni sportsko državljanstvo.

"Radi se o velikom talentu koji će uskoro obući dres Srbije. U kontaktu smo sa njegovim ocem, bilo je planirano da se nedavno vidimo u Lisabonu, ali smo sastanak morali da odložimo zbog reprezentativnih obaveza. Također, u kontaktu smo i sa stručnim štabom Benfice i raspolažemo svim neophodnim informacijama. Svilar posjeduje ogroman potencijal i vjerujemo da predstavlja lijepu budućnost srpskog fudbala", izjavio je sportski direktor FSS Goran Bunjuvčević, prenosi Kurir.  

Također, Svilar vuče porijeklo i iz BiH. Njegova majka je iz Trnova u okolini Sarajeva, inače je mlađa sestra Siniše Aškrabe, bivšeg igrača Željezničara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi