Ronaldo donio pobjedu Corinthiansu

Brazilac nastavlja pogađati

Ronaldo donio pobjedu Corinthiansu

Edmir Škorić

Pravi Ronaldo, kako ga sve više nazivaju u zadnje vrijeme, ponovo je briljirao. U gostujućuoj pobjedi Corinthiansa nad Cruzeirom (1:2), nekad najbolji igrač svijeta bio je strijelac drugog pogotka u 77. minuti utakmice.

Sinoć je Corinthians došao do šeste pobjede u dvanaestoj utakmici brazilske lige. Golom Henriquea u 23. minuti gosti iz Sao Paula su poveli, a kada je domaći igrač Silva zaradio isključene, stvari su bile dosta jasnije. Ipak, miran kraj svom timu trinaest minuta prije kraja utakmice donosi legendarni Ronaldo. Ovo je "debeljuci" bio šesti gol u četiri odigrane utakmice. Utješni gol za domaće kasnije je postigao Kleber sa bijele tačke.

Gremio i Internacional odigrali su zanimljiv meč brazilske Serije A, a domaći su na kraju slavili s 2:1. Strijelac vodećeg i jedinog gola za goste bio je Nilmar, inače bivši igrač Lyona, u 24. minuti. Souza je nešto kansije izjednačio, a Argentinac Maxi Lopez postigao pogodak u 69. za konačnih 2:1.

Treba istaknuti i pobjedu Sao Paula nad Santosom, također rezultatom 2:1. Washington je bio junak domaćih postigavši dva gola, a utjehu gostima donio je Roni.

Corinthians se ovom pobjedom našao na 5. mjestu sa 18 osvojenih bodova, a Cruzeiro je pao na 16. Vodeći u ligi je još uvijek Atletico Mineiro (25 bodova), a drugoplasirani je Palmeiras sa istim brojem bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti