Sevilla razbila Granadu
Foto: EPA

Primera, 13. kolo

Sevilla razbila Granadu

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Seville bili su bolji od Granade (5:1) u meču 13. kola španske Primere. 

Sevilla je izašla iz jedne manje rezultatske krize. Nakon tri meča bez pobjede, Andalužani su savladali Granadu i došli na četvrto mjesto prvenstvene tabele sa 26 bodova.

Carlos Bacca je u 24. minuti pogodio za vodstvo Seville, koja nije uspjela da zadrži prednost do poluvremena.

Stephane Mbia je igrao rukom u kaznenom prostoru Seville u 42. minuti, a penal je u gol pretvorio Youseff El Arabi. U posljednjih 30-ak minuta Sevilla postiže čak četiri  gola i dolazi do pobjede.

Ever Banega je jedan odbijanac pospremio u mrežu gostiju u 65. minuti, da bi sjajni Bacca drugim golom u 79. minuti povisio na 3:1, Mbia je pogodio za 4:1 u 89. minuti, da bi konačnih 5:1 postavio Gameiro u 92. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 13. kolo:
Sevilla - Granada 5:1 (Bacca 24, 79, Banega 65, Mbia 89, Gameiro 92/ El Arabi 42 - penal) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.