Službeno: Romelu Lukaku ne igra na Grbavici
Foto: EPA

Belgijanci potvrdili

Službeno: Romelu Lukaku ne igra na Grbavici

M. Šljivak

Napadač reprezentacije Belgije Romelu Lukaku neće igrati protiv selekcije Bosne i Hercegovine u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Fudbaler Manchester Uniteda prethodnih dana nije trenirao zbog blaže povrede članka, a selektor Crvenih đavola Roberto Martinez je odlučio da Lukaku ne bude u avionu za Sarajevo.

"Romelu neće putovati s nama u Bosnu i Hercegovinu. On će ostati u Belgiji i radiće na dodatnom oporavku sa fizioterapeutom", rekao je selektor Belgije.

Ranije je za meč sa našom selekcijom otpao i drugi Lukaku, Jordan, a u utakmici neće biti ni kapitena Vincenta Kompanyja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, bez obzira na sve probleme, Belgija u Sarajevo dolazi u strašnom sastavu i sigurno je da će biti veliki favoriti u ovim duelima.

Belgijanci u Sarajevo stižu sutra u posljepodnevnim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi