Sud odredio rok: Ronaldo se mora izjasniti o krivici
Foto: EPA

Portugalcu prijeti višegodišnja zatvorska kazna

Sud odredio rok: Ronaldo se mora izjasniti o krivici

Zvijezda Real Madrida, Cristiano Ronaldo, mora odlučiti da li je će se izjasniti nevinim ili će priznati krivicu za utaju poreza do 20. augusta, izvještavaju španski mediji.

Football Leaks Spain saopštava da Portugalac ima samo dvije opcije, nastaviti negirati optužbe i sudskim putem pokušati dokazati nevinost ili priznati utaju poreza koja mu se stavlja na teret.

Ukoliko se izjasni nevinim, a potom sud dokaže suprotno, Ronaldo će se suočiti s kaznom zatvora od najmanje sedam godina, što je značajan rizik.

Nadalje, Football Leaks navodi da pravni eksperti smatraju da nije izgledno da će Portugalac pred sudom biti oslobođen svih optužbi, pa bi njegovo insistiranje na nevinosti u konačnici moglo rezultirati odlaskom u zatvor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedina alternativa koju Ronaldo ima jeste da se izjasni krivim nakon čega bi se, najvjerovatnije, suočio sa "žestokom" novčanom kaznom i mogućom manjom kaznom zatvora, ali bi u ovom slučaju kazna zatvora vjerovatno bila preinačena u uslovnu kaznu.

Naime, prema španskim zakonima sve osobe koje su osuđene na kaznu zatvora manju od dvije godine, a to im je prvi prekršaj, nisu obavezne izdržavati svoju kaznu u zatvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti