Turska slavila u Lisabonu

Ronaldo promašio penal

Turska slavila u Lisabonu

M. Šljivak

Nogometaši Turske savladali su večeras u prijateljskom susretu na stadionu Svjetlosti u Lisabonu selekciju Portugala rezultatom 3:1.

Odlično prvo poluvrijeme donijelo je jedan gol i to u mreži Prtugalaca. Igrala se 35. minuta kada veliku grešku odbrane Portugala koristi Umut Bolut za vodstvo od 1:0. Prije gola oba tima su mogla postići po gol. Hugo Almeida je za Porugalce pogodio prečku, dok je dvije minite prije vodećeg gola Hamit Altintop zatresao stativu Rui Patricia.

Odlično je branio golman Turske Volkan Demirel u prvom poluvremenu i u nekoliko navarat je spasio svoju mrežu.

Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremeni Turci stiu do novog gola. Ponovo je odbrana Portugalaca poklonila loptu Umutu Bulutu koji ponovo pogađa za 2:0.

Portugalci su se uspjeli vratiti u utakmicu u 59. minuti. Sjajan gol je postigao Nani za smanjenje vodstva na 2:1. U 66. minuti velika prilika za Portugal. Dosuđen je jedanaesterac, ali udarac Cristiana Ronalda fantastično brani Volkan Demirel.

Iako su Portugalci dominirali terenom, Turska je za razliku od njih svoje prilike kosristila. Konačan rezultat od 3:1 postavio je autogolom Pepe u 88. minuti utakmice.


szólj hozzá: Portugal vs Turkey 0:1 Bulut
szólj hozzá: Portugal vs Turkey 0:2 Bulut
szólj hozzá: Portugal vs Turkey 1:2 Nani

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.