UEFA kaznila Liverpool i Manchester United

Kažnjeni zbog navijača

UEFA kaznila Liverpool i Manchester United

E. Čaušević

UEFA je danas objavila da je Disciplinska komisija novčano kaznila Liverpool i Manchester United.

Naime, engleski klubovi su kažnjeni od strane UEFA-e zbog uvrijedljivih navijanja njihovih navijača na utakmicama četvrtfinala Evropske lige. Liverpool je tada u dva meča bio bolji sa 3:1, te se plasirao u polufinale EL.

UEFA je Liverpool kaznila sa 20.000 eura zbog navijanja njihovih navijača, te sa dodatnih 17.000 eura zbog sukoba prije utakmice. Manchester United je kažnjen sa 18.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iz UEFA-e su dodali da će Liverpool najvjerovatnije još jednom biti novčano kažnjen zbog tuče njihovih navijača u finalu Evropske lige u Baselu protiv navijača Seville. Kazna za tu utakmici bit će poznata za nekoliko sedmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi