UEFA potvrdila promjene u Ligi šampiona

Mečevi u dva termina

UEFA potvrdila promjene u Ligi šampiona

Čelnici UEFA-e na današnjem sastanku u Nyonu odlučili su napraviti nekoliko promjena u Ligi šampiona.

Naime, od 2018. godine u grupnu fazi Lige šampiona ući će sve četiri prvoplasirane ekipe iz četiri najjače lige Evrope (po koeficijentu UEFA-e). Ovo će sigurno olakšati posao ekipa koje završe kao četvrtoplasirani u Premiershipu ili Primeri jer neće biti primorani da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Osim toga UEFA je odlučila promijeniti i termine utakmica grupne faze pa će sada ljubitelji fudbala biti u prilici da gledaju čak dva meča grupne faze Lige šampiona u direktnom prenosu.

"Utakmice grupne faze Lige šampiona odlučili smo podijeliti u dva termina kako bi gledatelji svakog utorka i srijede mogli gledati po dva meča u direktnom prenosu. Dvije utakmice počinjat će od 19.00, a preostalih šest od 21.00 sati", navodi se u saopštenju UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi