"Zadovoljan sam, ali mogu još mnogo bolje"

Miroslav Stevanović za SportSport.ba

"Zadovoljan sam, ali mogu još mnogo bolje"

Adnan Beganović

Vojvodina iz Novog Sada prvi dio sezone u Jelen Superligi okončala je na trećem mjestu, a jedan od najzaslužnijih za sasvim solidan plasman novosadskog kluba je i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miroslav Stevanović.

Iza Miroslava Stevanovića je sjajna jesen, mada on u razgovoru za SportSport.ba ističe da može pružati još bolje partija. Odigrao je svih 15 utakmica jesenjeg dijela sezone, a u posljednjem susretu sa pogotkom i asistencijom potopio je Crvenu zvezdu na Marakani.

"Svi me hvala, a ja sam uvjeren da mogu pružati još mnogo bolje partije. Istina, odigrao sam nekoliko dobrih utakmica, ali u isto vrijeme sam u nekim mogao pružiti mnogo više. Postigao sam četiri gola, a ovaj protiv Crvene zvezde mi je jedan od najdražih u dosadašnjoj karijeri", rekao je Stevanović za SportSport.ba.

"Cilj Vojvodine u ovoj sezoni je osvojiti Kup. Partizan nam je u prvenstvu pobjegao previše pa se ne zanosimo da ga možemo skinuti sa trona. Međutim, siguran sam da u Kupu možemo do naslova", dodao je veznjak Vojvodine.

Dobre igre u dresu Vojvodine nisu ostale nezapažene, pa se već špekuliše da bi Stevanović mogao karijeru nastaviti u nekoj od liga petice.

"Još dvije godine imam ugovor sa Vojvodinom, ne znam da li ću ga do kraja odraditi, ali sigurno je da ću i u proljetnom dijelu sezone nositi dres novosadskog kluba. Trenutno sam na odmoru, a u Novom Sadu sam 16. januara naredne godine kada nam počinju pripreme", govori mladi bh. reprezentativac.

Osim u dresu Vojvodine Stevanović sjajne partije pruža i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je još uvijek u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Ne ide nam loše. Držimo sve u našim rukama, imamo četiri domaća susreta i ukoliko tu ostvarimo pobjede onda je sve moguće. Atmosfera u nacionalnom timu je sjajna i svi smo uvjereni da imamo snage za taj odlučujući korak", ističe Stevanović.

Veznjak Vojvodine redovno prati i dešavanja u Premijer ligi, a uvjeren je da njegov Borac može odbraniti titulu.

"Redovno pratim dešavanja u Premijer ligi. Pomalo je tužno što gostujući navijači ne mogu dolaziti na utakmice, no nadam se da će se na proljeće to promijeniti. Borac zaostaje za Željezničarem, ali sam uvjeren da banjalučka momčad može odbraniti titulu", zaključio je Stevanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.