Zoran Mamić: Odluka UEFA-e je idiotarija!

Trener Dinama šokiran suspenzijom Ademija

Zoran Mamić: Odluka UEFA-e je idiotarija!

Trener ekipe Dinamo Zagreb Zoran Mamić razočaran je odlukom UEFA-e da Ademija kazni na četiri godine.

Mamić je nakon jučerašnje pobjede Dinama protiv Slaven Belupa pokušao govoriti o toj utakmici, ali je bio vidno razočaran vijestima o suspenziji Ademija.

"Čestitke ekipi na zasluženoj pobjedi iako je Slaven Belupo odigrao dobar meč. Najvažniji su nam bili bodovi i to je sve što mogu reći jer sam šokiran odlukom u vezi Ademija", rekao je razočarani Mamić.

On je dodao da je Ademi veoma bitan igrač za Dinamo i da će se za njega boriti "do zadnje kapi krvi".

"Ovo je iživljavanje na manjim sredinama i to nema nikakvog smisla. Ovako kazniti momka nakon što su on i stručnjaci dokazali da se radi o zagađenom suplementu i prihvatili su da on nije znao da uzima nešto što ne smije. Zbog ovoga kazniti momka na četiri godine je idiotarija. Kakva bi bila kazna da je bio klub kao Arsenal, Manchester, Bayern ili tako nešto? Ovo je ponižavanje sa sviju nas", rekao je Mamić.

Dodao je da će se Dinamo žaliti na ovu odluku i da će uraditi sve da zaštite svog zamjenika kapitena. Podsjetimo da je Ademi pao na doping testu nakon 1. kola Lige šampiona u kojem je Dinamo pobijedio Arsenal 2-1 na Maksimiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.