Zvanično: Jackson Martinez napustio Atletico Madrid

Kolumbijac karijeru nastavlja u Guangzhou Evergandeu

Zvanično: Jackson Martinez napustio Atletico Madrid

E. Čaušević

Kolumbijski napadač Jackson Martinez napustio je Atletico Madrid i svoju karijeru nastavit će u Kini.

Iako smo svi pomislili da će januarski prelazni rok proći bez nekih uzbudljivijih transfera, prevarili smo se. Demant je stigao večeras iz Madrida jer je Jackson Martinez odlučio napustiti Atletico i preći u kineski Guangzhou Evergande.

Atletico Madrid će za ovaj transfer dobiti 45 miliona eura, a ovaj transfer potvrdio je i kineski klub. Martinez je na Vicente Calderon stigao pred početak ove sezone iz Porta za 35 miliona eura, ali nije opravdao uloženi novac madridske ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kolumbijac je u dresu Atletico Madrida odigrao 22 utakmice i postigao je samo tri gola. Još uvijek nije poznato koliko će Martinez ostati u kineskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi