Australija bolja od Finske, Kanada superiorna

SP za kadete

Australija bolja od Finske, Kanada superiorna

Edmir Škorić

Kanada je uvjerljivo slavila protiv Kine u posljednjem kolu grupe C, dok je u neizvjesnom meču Australija pobijedila Finsku.

Za nas je ovo jako važna grupa, pošto se križa s grupom D, u kojoj su bh. kadetski košarkaši.

Kinezi su bili nemoćni u meču protiv Kanade, koja je s tri pobjede završila na vrhu grupe C. 

Kanađani su svoje ambicije u današnjem meču pokazali na samom početku, a samo 10 minuta bilo je dovoljno da donekle i saznamo pobjednika - 28:13.

Na poluvremenu, kanadski sastav je imao vodstvo 56:29. Raspad sistema u igri kineske selekcije i u trećoj četvrtini (25:10). Kanađani su radili što god su poželjeli svojim nemoćnim rivalima...

Priveli su mirno meč kraju, stigli do treće pobjede rezultatom 105:54 i idu u osmini finala na Dominikansku Republiku, pa samim tim im je otvoren put do četvrtfinala.

Daleko neizvjesnije bilo je u meču Australije i Finske. Finci su prvu dionicu priveli u svoju korist (19:13), ali su već u drugoj četvrtini odgovorili "klokani", pa su na poluvremenu vodili 31:30. 

Nastavak igre donosi novu neizvjesnost, ali Australija se bolje snašla na parketu, stigla do pobjede rezultatom 77:62. 

Kina - Kanada 54:105

Kina: Xu 3, Huang 17, Wang 12, Chen 2, Bai 8, Wu, Jia, Wang, Liu 2, Li 3, Zhao 2, Zhu 5.

Kanada: Guerrier 9, Sackey 4, Barrett 17, Djuričić 12, Akot 15, Kirkwood 3, Shepard 5, Nembhard 5, Smith 10, Brazdeikis 12, Bediako, Shittu 13. 

Australija - Finska 77:62

Australija: Dent 6, Zunic 3, Macdonald 7, Fullarton 17, Elkaz 4, Bines 7, Bowen, Froling 6, Johns 17, Dalton 7, Colina.

Finska: Waxlax 1, Pihlajamaki, Gustavson 6, Heinonen 10, Antikainen 5, Waxlax 10, Valtonen 15, Jantunen 2, Lammi, Syrjamaki, Jakkola 10, Villa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi