Barcelona osvojila španski Superkup

Trofej za Barcelonu

Barcelona osvojila španski Superkup

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone osvojili su španski Superkup. Katalonci su u večerašnjem finalu savladali Unicaju iz Malage sa uvjerljivih 80:62.

Bez većih problema je Barca stigla do trofeja. Već nakon 10 minuta igre imali su plus sedam (22:15), ali su na odmor otišli sa plus šest, 37:31.

Ključna je u ovom meču bila treća dionica. Katalonci su ovaj dio igre dobili sa 20:12, te su u posljednju četvrtinu ušli sa 14 poena prednosti (57:43).

Bez većih problema je Barca sačuvala prednost, te je došla do trofeja u Superkupu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pau Ribas je predvodio Barcelonu sa 15 poena u ovom susretu, a na drugoj strani je najefikasniji bio Kuzminskas sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.