Blazersi traže pobjedu protiv Timberwolvesa

Portland dočekuje Minnesotu

Blazersi traže pobjedu protiv Timberwolvesa

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi večeras na svom parketu dočekuju Minnesotu Timberwolvese s ciljem da prekinu niz od dva vezana poraza. 

Ovo će biti drugi okršaj ove dvije ekipe u samo nekoliko dana, Vukovi su prije tri dana porazili Portland sa 110:109 u uzbudljivoj završnici. Lillard je u završnici utakmice promašio šut za pobjedu. 

Sigurno je da će Portland noćas tražiti osvetu za poraz u neizvjesnoj završnici od prije nekoliko dana. Inače, u tri dosadašnja duela tokom ove sezone Blazersi su dva puta slavili protiv Minnesote.

Portland se trenutno nalazi na osmoj poziciji u Zapadnoj konferenciji sa pobjedom više u odnosu na prvog pratioca Denver Nuggetse, a pobjedom u ovoj utakmici bi povećali šanse da završe u play-offu.

Kao što je od ranije poznato, Nurkić zbog loma noge neće igrati do kraja regularnog dijela sezone, a od ranije su za Blazerse izgubljeni Ed Davis i Festus Ezeli. 

Kod Minnesote nedostaju, već odavno povrijeđeni, Bjelica, Peković i LaVine. 

Duel Portlanda i Minnesote na rasporedu je noćas u 4:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi