Đedović odličan, ali "ludi" Goudelock razbio Bayern

Euroliga

Đedović odličan, ali "ludi" Goudelock razbio Bayern

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea ostvarili su pobjedu (93:86) nad Bayernom u Minhenu u susretu petog kola grupe C Eurolige.

Bayern ostaje na jednoj pobjedi i ima sve manje šanse da se plasira u drugi krug ovog takmičenja. Bavarce je u Minhenu pobijedio tim kojeg s klupe predvodi srbijanski stručnjak Željko Obradović.

Domaći košarkaši su lošije otvorili utakmicu, ali su na kraju prve četvrtine vodili 22:19. Međutim, nevjerovatni Goudelock je imao svoju noć i ubacivao je sa svih strana šuteve, te je vodio Fener do pobjede.

Početkom druge dionice Fener preuzima incijativu, te na poluvremenu vodi 50:44. Tijekom treće četvrtine Turci su imali i plus 12, a prije ulaska u zadnju četvrtinu rezultat je, u njihovu korist, glasio 69:60.

Teško su domaći uspijevali da pariraju raspoloženim gostima iz Istanbula,. odnosno “ludom” Goudelocku, koji je rešetao na sve strane. Na kraju su gosti slavili sa 92:86.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Goudelock je ubacio 34 poena uz 10 od 13 šut za tri. Bogdanović je ubacio 18 poena, Bjelica 12, Vesely 11 poena. Naš reprezentativac Nihad Đedović je ubacio 16 poena uz pet asistencija. On je bio najefikasniji u timu Bayerna u Mićića koji je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.