Knicksi redaju poraze, Spursima derbi, Cavsi slavili
Foto: ESPN

NBA liga

Knicksi redaju poraze, Spursima derbi, Cavsi slavili

Edmir Škorić

U protekloj noći odigrano je pet susreta NBA lige, a pobjede su ostvarili Cleveland, Atlanta, San Antonio, Indiana i Chicago.

U prvoj utakmici večeri Cleveland Cavaliersi su sa 118:111 pobijedili New Orleans Pelicanse. Svoju noć imao je LeBron James, koji se ljetos vratio u Clevelanda iz Miamija. Ponajbolji košarkaš svijeta je imao triple-double učinak sa 32 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Pratio ga je playmaker Kyrie Irving sa 32 poena i devet asistencija, dok je Kevin Love ubacio 22 poena. S druge strane su rešetači Ryan Anderson s vanjskih linija, ubacivši 32 poena (11/19 šut, 8/12 za tri), te krilni centar Anthony Davies sa 27 poena.

Inače, gosti su u prvom dijelu imali i 12 poena prednosti, a na poluvremenu su vodili 56:51. Andersonova mirna ruka jednostavno je bila nezaustavljiva za Cavse, koji su u nastavku zaigrali daleko bolje, a uz raspoložene LBJ-a, Lovea i Irvinga pobjeda nije došla pod znak pitanja. 

Indiana bez Paula Georgea slabo igra ove sezone, ali su Pacersi uspjeli da na svom parketu sa 97:86 pobijede Utah Jazz, uvijek neugodnu ekipu. Jazzeri su vodili 20:17 nakon prve dionice, ali je do poluvremena Indiana okrenula (47:41). Utah je vodila jednim dijelom treće dionice, jedanput u četvrtoj, ali ipak su Pacersi na kraju ostvarili tek dugu pobjedu u osmom susretu u regularnom dijelu sezone. 

Roy Hibbert je u reketu izdominirao ubacivši 29 poena, dok je rezervista A.J. Price ubacio 22 poena. Gordon Hayward je konačno proradio u timu Jazzera, ubacio je 30 poena uz osam skokova i pet asistencija, no to nije bilo dovoljno da Utah izbjegne novi poraz. Enes Kanter je na kraju imao 18 poena, uz 7/8 šut iz igre.

New York Knicksi redaju poraze. Šesti im je nanijela Atlanta u sred New Yorka (91:85). Bio je ovo peti vezani poraz za momčad koju s klupe predvodi Derick Fisher. Od sredine treće dionice, pa do kraja utakmice Hawksi su održavali vodstvo. Uspijevali bi Knicksi doći na četiri poena zaostatka, no ne više od toga.

Carmelo Anthony se probudio, ubacio je 25 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Iman Shumpert je ubacio 18, Tim Hardaway Jr. 15 poena, a J.R. Smith 12. Goste je sa 19 poena predvodio krilni centar Paul Millsap, dok je Kyle Korver ubacio 17 poena, a Al Horford, centar, 12 poena. 

Chicago Bullsi su sa 102:81 savladali Detroit Pistonse. Očekivana, šesta pobjeda Bullsa u regularnom dijelu sezone za drugo mjesto na Istoku. Derrick Rose, ponajbolji NBA igrač u ovom trenutku, sjajni playmaker Bullsa, sinoć je igrao iako je bio upitan, te je ubacio 24 poena uz sedam asistencija. Pau Gasol, španski centar, ubacio je 17 poena uz 15 skokova i četiri asistencije. Jimmy Butler je meč završio sa 19 poena. 

Greg Monroe i D.J. Augustin su sa po 16 poena bili najbolji u sastavu Pistonsa. 

I u derbiju noći San Antonio Spursi, aktuelni prvaci, savladali su Los Angeles Clipperse rezultatom 89:85. Spursi su prethodno poraženi kod kuće od New Orleansa, a sada su savladali Clipperse. Dakle, Spursi mogu dobiti svakoga samo kada to žele.

Clippersi su od početka vodili,imali i dvocifrenu prednost u drugoj četvrtini, ali u finišu meča su popustili, Spursi su poveli 83:82 i na kraju slavili sa 89:85.  Clippersima je ovo treći poraz u sedmom meču, a Spursima treća pobjeda u šestom meču i prekid serije od dva poraza.

Kawhi Leonard je sa 26 poena predvodio Spurse, dok je Tony Parker ubacio ‘tek’ 13 poena, a Tim Duncan 18 uz 11 skokova. Blake Griffin je sa 23 poena bio najbolji u sastavu Clippersa. Chris Paul je ubacio 12, J.J. Redick 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.