Knicksi su postali sramota za NBA ligu
Foto: ESPN

Novi težak poraz

Knicksi su postali sramota za NBA ligu

Edmir Škorić

Novu sramotu doživjeli su košarkaši New York Knicksa, koji ove sezone ruše sve negativne rekorde.

Knicksi igraju bez nekolicine bitnih igrača, bez prve zvijezde Carmela Anthonyja, no to ne bi trebao da bude izgovor sa poniženja koja stalno priušte svojim navijačima.

Charlotte Hornetsi su, naime, večeras u Madison Square Gardenu demolirali nemoćnog domaćina rezultatom 110:82. Tek je u prvoj dionici New York pružao otpor, a sve ostalo pripalo je Hornetsima.

Gosti iz Charlotte, u vlasništvu Michaela Jordana, zabili su čak 41 poen u drugoj dionici (41:13), a na poluvremenu je rezultat u njihovu korist glasio 62:31.

Bilo je jasno da više nema dilema ko će izaći kao pobjednik nakon meča. Imali su gosti i po 45 poena prednosti u trećoj dionici. Sve što su domaći uspjeli je spustiti zaostatak na ‘pristojnih’ 28 poena.

Kemba Walker je opet bio sjajan, ubacio je za Hornetse 28 poena, dok je PJ Hairtson ubacio 15, Brian Roberts i Bismack Biyombo po 14 poena. Timothy Hardaway JR je ubacio 15, a Quincy Acy 18 na drugoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.