Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Očekuje ih duel sa Australijom

Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Košarkašice Srbije očekivano su savladale Senegal (95:88) u okviru 5. kola grupe B na Olimpijskim igrama u Riju.

Srbijanke su grupno takmičenje završile na četvrtoj poziciji sa omjerom 2-3 i u četvrtfinalu turnira igraće protiv Australije, koja je sa maksimalnim učinkom od pet pobjeda zauzela prvo mjesto u grupi A.

Izabranice Marine Maljković odlično su otvorile meč i u uvodnim minutama stekle su prednost od 9:4. Senegalke su u jednom trenutku uspjele da smanje na dva poena zaostatka, ali je potom uslijedila nova serija Srbijanki, koje prvu dionicu meča riješavaju u svoju korist sa 27:15. 

Srbija u drugoj četvrtini dolazi do plus 20 (47:27) i u tim trenucima činilo se da će do odlaska na odmor u potpunosti deklasirati rivala. Ipak, senegalske košarkašice se bude i do kraja prvog poluvremena smanjuju na podnošljivih 55:43.

U drugom poluvremenu košarkašice Srbije imale se male oscilacije u igri, u nekoliko navrata dopuštale su rivalu da priđe na samo šest poena razlike.

U važnim trenucima Srbijanke su ipak pogađale, tako da su na kraju upisale drugi trijumf, koji ih je odveo među osam najboljih selekcija.

Najbolja u pobjedničkom sastavu bila je Sonja Petrović sa 20 poena, dok je Senegal predvodila Astou Traore sa 30 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti