Kraj sezone za krilnog centra New Orleansa?

Ryan Anderson povrijeđen

Kraj sezone za krilnog centra New Orleansa?

Edmir Škorić

Krilni centar New Orleans Pelicansa Ryan Anderson (25) upitan je za ostatak sezone.

Anderson ima problema s hernijom diska i prijeti mu pauza do kraja sezone. Slijedi mu, na nagovor doktora, odmor od dva mjeseca, a onda će se odlučiti o tome da li treba da ide na operativni zahvat.

"Želim da se vratim što prije, ali ukoliko mi se pogorša povreda, onda bi se mogao naći u većoj opasnosti nego što je završetak karijere. Moram biti oprezan", rekao je Anderson.

On je stradao u sudaru s Geraldom Wallaceom u susretu protiv Bostona početkom januara. Anderson je do povrede predvodio Pelicanse sa 19.8 koševa u prosjeku po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.