Marko Kešelj se vratio u Crvenu zvezdu

Prvo pojačanje Zvezde

Marko Kešelj se vratio u Crvenu zvezdu

D. Rakanović

Krilni košarkaš Marko Kešelj karijeru će nastaviti u Srbiji. 

On je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Zvezda nakon odlaska osmorice prvotimaca krenula je sa rekonstrukcijom tima, a Kešelje je prvo pojačanje za predstojeću sezonu.  

Kešelj je već nosio dres Zvezde od 2008. do 2010. godine, nakon čega je karijeru nastavio u Olympiacosu sa kojim je 2012. godine osvojio Euroligu. 

Povratak Kešelja u Crvenu Zvezdu donijeće veliko iskustvo i kvalitet novom timu.

U karijeri je nastupao za Le Mans, Valenciu, Asvel, Megu Lex, GS Lavrio i Oostende za koji je nastupao prošle setone. Nastupao je za omladinske kategorije reprezentacije Srbije, a u dresu A tima igrao je na Mundobasketu 2010. godine i Eurobasketu 2011. godine. 

U dresu belgijske ekipe prethodne sezone je u nacionalnoj ligi prosječno postizao 3,5 poena uz 1,9 skokova. U Ligi šampiona je postizao 6,7 poena, uz 3,5 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi