Napad na predsjednika ruskog giganta

U Moskvi napadnut prvi čovjek CSKA

Napad na predsjednika ruskog giganta

Endin Čaušević

Predsjdnik košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrey Vatutin napadnut je danas u glavnom gradu Rusije.

Vatutina su jutros u Moskvi napala dva nepoznata lica kada je on izašao iz tržnog centra i krenuo prema parkingu na kojem se nalazio njegov automobil. Napadači su Vatutina udarali gumenim čekićem i tom prilikom su mu ozbiljno povrijedili desno oko i vilicu.

Predsjednik CSKA nalazi se u moskovskoj bolnici, a policija je saopštila da su iznenađeni što napadači nisu uzeli ništa od Vatutina.

Vatutin je do 2002. godine radio kao novinar u Moskvi nakon čega je došao na mjesto zamjenika direktora CSKA, a 2009. godine izabran je i za predsjednika najboljeg ruskog košarkaškog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.