Potvrđeno: Jusuf Nurkić napušta Denver!

ESPN potvrdio pisanja

Potvrđeno: Jusuf Nurkić napušta Denver!

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić napustiće Denver Nuggetse.

Već dugo američki mediji pišu o mogućem trejdu Nurkića koji je nezadovoljan statusom drugog centra u Nuggetsima, a danas je ESPN potvrdio da je Nurkić na izlaznim vratima tima iz Colorada.

Denver će do 23. februara trejdovati bh. centra jer smatraju da Nurkić zaslužuje biti startni centar, ali s obzirom na to da pored Nikole Jokića ne može biti među Nuggetsima, odlučili su se za trejd. 

Još uvijek nije poznato gdje bi Nurkić mogao nastaviti karijeru. Spominjali su se Boston Celticsi i Washington Wizardsi, ali službenih ponuda nije bilo.

U narednom periodu će Nuggetsi saslušati sve prijedloge za potencijalni trejd i izvjesno je da će bh. košarkaš karijeru nastaviti u nekom drugom NBA timu.

Jusuf je ovu sezonu započeo kao startni centar Denvera. Pokušao je trener Mike Malone da ga upari s Nikolom Jokićem, ali to se nije pokazalo kao dobitna kombinacija.

Odlučio se potom za srbijanskog košarkaša kao startnog centra, a Nurkić je u posljednje vrijeme imao izuzetno malu minutažu. 

Odluka o razmjeni je zbog toga i donijeta i Nurkića uskoro gledamo u novom NBA timu.

Bh. centar je ove sezone na prosjeku od gotovo devet poena i šest skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi