Real pregazio Bilbao, Barca se iskalila na Zaragozi
Foto: EPA

ACB, 30. kolo

Real pregazio Bilbao, Barca se iskalila na Zaragozi

Midhat Šljivak

Real Madrid i Barcelona upisali su uvjerljive pobjede u 30. kolu španske ACB lige.

U derbiju kola Real je pregazio Bilbao rezultatom 78:52...

Dominirali su Kraljevi u ovom meču. Vodili su cijelim tijekom meča, te je bilo pitanje koliko će razlike na kraju biti. Meč je završio s 26 poena prednosti u korist Reala.

Facundo Campazzo je predvodio Real sa 13 poena, Felipe Reyes je dodao 11, a Carroll i Fernandez su dodali po 10. Marko Todorović je kod Bilbaa ubacio 14 poena.

Ispadanje Barcelone iz Eurolige skupo je platila ekipa Zaragoze. Katalonci su ih pregazili sa 103:67.

Nakon prvog poluvremena bilo je sedam poena prednosti za Barcu (51:44), ali je su u nastavku potpuno dominirali za konačnih plus 36.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

De Shaun Thomas je predvodio Barcelonu sa 22 poena, dok Chris Goulding sa 19 poena bio najefikasniji kod Zaragoze.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.