Turska nakon velike borbe do polufinala

Svjetsko prvenstvo za kadete

Turska nakon velike borbe do polufinala

Midhat Šljivak
Teme:

Mlada košarkaška reprezntacija Turske, igrači do 17 godina, plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva. Turci su danas nakon velike borbe pobijedili Kanadu rezultatom 80:74 i ostvarili su plasman među četiri najbolja tima na svijetu.

Tijekom kompletnog meča viđena je velika borba, a pobjednik je odlučen u posljednjoj dionici. Najbolji kanadski igrač Shittu je imao katastrofalan dan, pogodio je jedan šut iz igre od 11 pokušaja, a morao je i na klupu zbog pet ličnih grešaka.

Sve prednosti je Turska koristila. Sjajnom igrom i odbranom u posljednjoj četvrtini uspjeli su slome izuzetno dobar sastav Kanade i da na kraju dođu do pobjede u ovom meču.

Do trijumfa je Tursku vodio Ragip Atar s 28 poena i 15 skokova, dok je na drugoj strani Barrett ubacio 33.

Turska: Akyuz 5, Sipahi, Apaydin, Senel 12, Afsar 2, Saybir 3, Bittim 9, Atar 28, Konuk 2, Mustafa 13, Duran 14,  Ayca 2.

Kanada: Guerrier, Sackey, Barrett 33, Đuričić 19, Akot 2, Kirkwood, Shepard 2, Nembhard 2, Smith 4, Brazdeikis 9, Bediako, Shittu 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi