Zvezda prejaka za Partizan

Mega i Zvezda u finalu Kupa

Zvezda prejaka za Partizan

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u vječitom derbiju protiv Partizana i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Rutinski su i jedni i drugi došli do polufinala, ali je žrijeb odlučio da jedan velikan mora otpasti prije finala.

Prethodno je Mega Leks trijumfovala protiv Vršca, te će joj se u finalu pridružiti Zvezda, koja je sa 76:67 bila bolja od crno-bijelih.

Zvezda je odigrala sjajno u prvoj dionici, te je vodila 26:18, a i na poluvremenu su crveno-bijeli imali finu zalihu poena (43:34). Partizan se uspio oporaviti u trećoj dionici, te vratiti u igru.

Došli su izabranici Duška Vujoševića na minus četiri, ali se Zvezda ponovo odmakla na plus osam, te je do kraja uspjela sačuvati prednost i ostvariti pobjedu za finale.

Zvezdu je sa 15 poena predvodio Blažič, dok je Kalinić ubacio 11, Marjanović 10 poena. U timu Paritzana Mavčan je bio najefikasniji sa 20 poena, dok je Pavlović ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti