Banjalučka pivara u akciji humanosti

“Banjalučki zimski pet-ak”

Banjalučka pivara u akciji humanosti

Sponzorski tekst

Trka humanitarnog karaktera pod nazivom “Banjalučki zimski pet-ak” održana je 18. decembra na incijativu  Atletskog kluba “Banja Luka” i Atletskog kluba invalida “Vrbas”, a uz  podršku Banjalučke pivare i drugih sponzora. 

U “akciji humanosti” učešće  je uzelo preko  200 trkača i rekreativaca iz Banja Luke, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući  trkačima, sponzorima i  mnogobrojnim prijateljima trke skupljeno je oko 300 paketića za djecu iz najugroženijih porodica koji su juče, 22. decembra dijeljeni u Centru za socijalni rad. 

Organizatori ističu da im je cilj da ova manifestacija poprimi tradicionalni karakter, a za sljedeću godinu planiraju da održe čak četiri trke humanitarnog karatera.

“Naš cilj je da ova trka preraste u događaj koji će svake godine da okupi više zaljubljenika u trčanje, a po broju trkača koji su trčali na prvoj humanitarnoj trci “Banjalučki zimski pet-ak”, sigurno je da će ova trka da preraste u veliki događaj koji će se  uvrstiti u atletski kalendar entitetskih saveza, ali i Atletskog saveza BiH. Posebno smo zahvalni što smo dobili podršku Banjalučke pivare, koja je obezbjedila sredstva za preko 100 paketića, a zahvalnost dugujemo i drugim sponzorima. Jedan dio paketića smo dodijelili Udruženju civilnih žrtava rata Banjaluke uz prigodnu predstavu za djecu, koju je organizovala JU specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS, dok će veći dio paketića biti podijeljen preko Centra za socijalni rad i jedan broj će biti podijeljen djeci na prijedlog naših trkača,”  izjavio je Duško Tadić predsjednik “A.K.I. Vrbas”.  

Iz Banjalučke pivare ne kriju zadovoljstvo što su bili dio ove humane akcije.

“Ovaj sportski događaj je veoma značajan jer je imao za cilj da  doprinese podizanju svijesti lokalne zajednice o značaju humanosti, a ujedno da promoviše zdrav način života i značaj učešća u sportskim aktivnostima. Drago nam je kada zajedničkim snagama uspijemo da promovišući humanost  omogućimo dodatne  zimske  aktivnosti i pri tom upotpunimo prazničnu atmosferu i  usrećimo veliki broj naših najmlađih sa novogodišnjim paketićima, ” izjavila je Milka Stanivuković, PR menadžer Banjalučke pivare.

Organizatori ističu da je prilikom predaje paketića u Centar za socijalni rad, sa direktoricom mr Verom Sladojević dogovoreno  da će paketići ići u ruke onim najugroženijim, djeci sa poteškoćama u razvoju i kategoriji samohranih roditelja. Pored toga, dogovoreno je potpisivanje memoranduma o saradnji između JU Centra za socijalni rad, Atletskog kluba Banjaluka i Atletskog kluba invalida Vrbas.  Za sljedeću godinu dogovoren je i obilazak dnevnih centara za djecu ometenu u razvoju, za koje će jedna od 4 trke biti posvećna baš njima,i to za prikupljanje novca za hodalice koje su im neophodne. Pored Banjalučke pivare dio ove humane akcije su bila i preduzeća “Euro-eko pak”, “Market auto”, “Juventa sport” i “Moj logo”.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi