Savremeni proizvod

Liposukcijska ishrana je hit dijeta - 10 kg za 10 dana

Sponzorski tekst

Nutricionista kompanije Internacional Healtha objasnio je šta to znači liposukcijska ishrana i kako ona djeluje.

Liposukcijska ishrana je revolucionarna metoda uz čiju pomoć čovjek može da za samo 10 dana smrša čak 10 kilograma. O načinu ove dijete, koja je postala hit u našem regionu i u svijetu, govori Tarik Zolotić, nutricionista kompanije Internacional Health.

Šta je to liposukcijska ishrana?

"Liposukcijska ishrana je tretman kompanije Internationa Health koji služi za redukciju tjelesne težine. Bez izgladnivanja, gledanja na sat, traje kratko, a daje stopostotne rezultate - 10 kilograma za 10 dana. Debljina je bolest koja je nastala zbog prekomjernog nakupljanja masnih naslaga i nije uzrokovana prevelikim unosom hrane ili fizičkom aktivnosti. Otkako su nas počeli savjetovati da jedemo ugljene hidrate - žitarice, oni su preuzeli primat u našem organizmu i naše tijelo ih koristi za proizvodnju energije. Ne zbog toga što su bolje od masti, već zbog toga što povećana koncentracija glukoze u krvi je opasna po naš organizam. I hormon izulin svaki višak glukoze do koje dolazi jako brzo pretvara u masne naslage i jedan dio troši kao izvor energije, zbog čega dolazi do nakupljanja naslaga. Zbog toga smo danas sudionici pandemije gojaznosti i mnogih drugih oboljenja. ", rekao je Tarik Zolotić.

Kako djeluje liposukcijska ishrana?

"Djeluje potpuno prirodno. Temelji liposukcijske ishrane su na načinu ishrane kako su se ljudi hranili na samom početku. Djeluje na prirodnom principu, omogućava  tijelu da koristi masne naslage. Hormon izulin ne dozvoljava trošenje masnih naslaga kao gorivo. Reguliše se i šećer u krvi, a na taj način se reguliše i proizvodnja inzulina, pa je tako tijelu omogućeno da troši masti kao gorivo. Koriste rezerve masnih naslaga i za kratak vremenski period gubimo sedam do 10 kilograma tjelesne težine i nema nikakvih nuspojava, nema neželjenih posljedica, nema gladovanja... Tijelo u tom periodu biva snadbiveno energijom. Nema gubitka ni mišićne masne, gube se isključivo masne naslage i nema nikakvih posljedica".

Više o liposukcijskoj ishrani možete pronaći na web stranici International Health.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti