Messijev sin dobio člansku karticu Newell's Old Boysa

Klub u kojem je otac počeo karijeru

Messijev sin dobio člansku karticu Newell's Old Boysa

A. Haznadarević

Thiago Messi, nedavno rođeni sin Lionela Messija, dobio je člansku karticu argentinskog prvoligaša Newell's Old Boysa, objavili su argentinski mediji.

Naime, to je bio prvi klub Lea Messija i u njemu je počeo trenirati kao osmogodišnjak, da bi sa 13 godina otišao u Barcinu omladinsku školu La Masiju.  

 

Vodstvo Newell's Old Boysa će uskoro otputovati u Barcelonu kako bi Messijevom sinu uručili klupsku iskaznicu i dres sa brojem deset. Argentinski klub je sve dogovorio sa ocem Lea Messija.

 

Newell's Old Boysi su iz Rosarija, a u svojoj historiji su pet puta bili prvaci Argentine, a posljednji put 2004. godine. U Old Boysima je dio igračke karijere proveo i poznati argentinski napadač Gabriel Batistuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.