Aleksandri Samardžić zlato u Portugalu

Još jedna medalja

Aleksandri Samardžić zlato u Portugalu

Samir Mlaćo

Mlada bh. judistkinja Aleksandra Samaradžić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom prvenstvo Coimbra (Portugal) 2017.

Aleksandra je danas još jednom potvrdila svoju evropsku i svjetsku klasu osvajanjem prvog mjesta u kategoriji do 70. kg.

"Ovo je treći vikend za redom da naši najbolji judisti, a ujedno i najbolji sportisti u BiH donose zlatne medalje sa velikih međunarodnih takmičenja. Podsjetit ćemo da su Toni Miletić i Aleksandra Samardžić sa jednog od najjačih Evropskih kupova za juniore u Paksu donijeli zlatne medalje, nakon toga sve ljubitelje bh. sporta je obradovala Larisa Cerić također sa zlatnom medaljom sa Evropa kupa za seniore u Minsku, a evo sad i Aleksandra sa velikom zlatnom Evropskom Univerzitetskom medaljom. Ovo je ujedno peta zlatna medalja za bh. judiste sa Evropskih Univerzitetskih Prvenstava, Ibro Miladin i Mitar Mrdić 2011, Larisa Cerić 2013, Harun Sadiković 2016 i sada Aleksandra 2017", napisala je na svom facebook profilnu generalni sekretar JSBIH Arijana Jaha.

Uz Aleksandru u Portugalu su upravo Jaha, te selektor bh. tima profesor Branimir Crnogorac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti